lördag 5 mars 2011

Doften av kreativa herrar.


På 70-talet fick vi oss tillsänt reklamen av "luktslukare", en undergörande uppfinning som skulle maskera doften av dåligt rengjorda fötter. Vi var ett antal som nappade på uppfinningen och införskaffade ett dylikt par av sulor att lägga i skorna, med resultatet att vi så fort vi tog av oss vår fotbeklädnad, spreds en blandad lukt av fotsvett, ammoniak och viol. Fotlukt kan för en del verka inbjudande eller rent av väcka nyfikenhet till den doftande, men för de flesta är det en icke önskvärd gäst i ett mindre rum. Vi pyntar våra hygienutrymmen med diverse doftkoppar och eller sprayer, i våra bilar hänger väldoftande prydnadsgranar i olika kulörer och de medmänniskor vi träffar på, luktar i huvudsak angenämnt, om de har sina skor på.

Hur är det då i rummet? Ja, tänk er själva, fem fullvuxna karlar - ymnigt svettiga musiker som har fokus på skapande och knappast förberett sig på att göra ett gott odörintryck på sina gelikar. Tommy "String" som observerat bekymmret en tid tog så saken i rätta händer och, för "klasskassan" inköpte en styck tub med luktförbättrare. En besvikelse och sorg för några, men en förmodad vinst som helhet. Då vi ibland får ovanliga gäster i rummet, vill vi naturligtvis inte skrämma bort dessa med dålig fot/rumshygien. Eftersom vi ständigt eftersträvar förbättringar på i princip alla områden (inte bara musikaliskt) vill jag placera en guldstjärna i rockslaget på nämnde Tommy "String" för hans initiativstyrka och tilltag. De dofter som varit mest framträdande tills nu har varit; - fot, sharkvaror, snus, bränd elektronik, smog, pepparkaka, hickory, kaffe, mjöl och jäst. Ribban är lagd och vi andra har att följa efter.
T. Puksnärtare.

2 kommentarer:

  1. Bra talat! Självklart ska alla "who is entering the ROOM" vara noga med sin lukt. Eventuellt eftersatt intimhygien bör om möjligt döljas med lite MUM eller annan deodorant. Enklast är det ju om alla har ett paket våtservetter i bilen, så en snabb uppfräschning kan göras, innan själva inträdet i lokalen förestår. Det smått oundvikliga gasläckage som uppstår efter förtärande av t. ex. baljväxter, kan avhjälpas genom att placera en öronpropp även i stolgången innan de övriga männen samlas för samkväm.
    Låt oss lukta gott inför varandra. Kram på er!

    SvaraRadera
  2. Tommy "The String" Sandström6 mars 2011 kl. 01:51

    Jag vill bara påpeka att vid utsöndring av perplexener dvs. C1H5Y6E2 molekylbas 11 är dock inte medräknat här. Dock kan men vid erogena tillfällen erodera av sig s.k. clastophenoler C5H9G4 OH, vilka kan svärta ner allvarligt Vi får ta detta mycket allvarlig och fortgående fumera våra omgivninga då en sträng lätt kan gå av annars.

    SvaraRadera