torsdag 12 maj 2011

Rummet och stubben, vår tillflykt.
Kära rockikoner. Att då och då uppgradera logotypen är kutym bland rockens stora band. Det kan börja lite trevande med att använda ett fräckt typsnitt på omslaget till sin första demo och sedan utvecklas till komplicerade former, objekt laddade av symbolik och allehanda hyss i grafisk form. Som självpåtagen konstnärlig ledare inom den roomska sfären, har jag sedermera rannsakat mig själv och insett att hittillsvarande bandlogotyp varit lite av overkill, vad gäller tuffhet och attribut. Jag vill istället presentera en mer avskalad version, där jag tagit fasta på våra kärnvärden och använt mig av ett mer sublimt symbolspråk. Här har vi den berömda stubben som män av vår sort gärna uppsöker när tillfälle gives, omgärdad av väggar och tak (vårt rum helt enkelt). Som salt på fruktsoppan har jag låtit Charvelhalsarna vara kvar, liksom ordet ROOM i sedvanlig stil. Vad säger herrarna om denna förändring? Känns det inte som om dödskallar och rosentörnen spelat ut sin roll, så säg?

9 kommentarer:

  1. Chantilt avskalat Francois !

    Efter att du "suddat" lite i loggan, så skulle man kunna kalla den "Rubb och Stubb".

    SvaraRadera
  2. Du gör som vanligt ingen besviken. Gött mos Lomme. Notera för övrigt vår nya följare. 3 st. alla redan, hur skall det se ut om ett år. Välkommen in i "rummet" Ann, hoppas du får njutning av alla sanningar (läs dumheter) som sprid ut i etern från denna sida.

    SvaraRadera
  3. Glömde att säga, jag har svårt att repa före onsdag nästkommande vecka, kan vi säga onsdag?

    SvaraRadera
  4. Försöker tolka symboliken i det artistiska verket som skall symbolisera ert gemensamma, det som binder er samman: Fem stycken roomer, som från att ha varit dödskallar, har nu utvecklats till att bli träskallar?? Och dessutom vill ni inte gå utan för husets trygga väggar.
    Jag vet inte, men känns det inte lite väl soft, även för att vara er?

    Kram från groopiesen

    SvaraRadera
  5. Alltså, det är så här: Vi skiter i vad folk försöker tolka i det här. Vi står för vad vi är och vad vi vill. Dessutom är vi hårda som fan, bara så'ru vet! Ska du komma och gästa i vår soffa igen så får du slopa sarkasmerna.

    SvaraRadera
  6. Ja, hörni killar, nu skall vi inte skjuta från höften med ända syfte att skapa schismer och söndringar i detta roomska sällskap. Vi är alla tuffa och respektingivande själar. Kan vi inte göra så att vi utlyser en enkät med div. symboler samt ideer om vad en go' logga kan innehålla, kan inte det va' ett sätt att uppmuntra våra envisa följare att vara än mer delaktiga vår utveckling., så säg?. På gott och ont, eller kanske detta spörsmål skall vara vigt åt oss själva, följare får helt enkelt hålla sig utanför detta viktiga beslut.

    SvaraRadera
  7. Först en passus; hårda killar skjuter så fort man kommer åt, och det gör roomarna, och även Romarna för den delen på den tiden det begavs sig, vilket skulle vara en tid strax innan och efter det att någon föddes, oklart vem. Nu till det som dryftas: Loggan är enligt mitt förmenande roomarnas ensak. Därmed är även våra följare (även om de är nog så entusiastiska och eventuellt tvivlar på vår hårdhet) uteslutna från den centralaste av centrala frågor, nämligen den om vår finkulturella och högt ansedda klubb för de hårdaste av de hårda; medelålders män, med mer än 200 år av frustation inbyggda i spända muskler. Detta är vår källa till evig ungdom, det är rock and roll, för tiden strax innan rullatorn (vilket enbart ökar dess betydelse!).

    Men, herr Ask kan ha en poäng, herr Franzén har definitivt en också. Kunde man inte ha ett skelett som sitter och svingar en bägare på denna fantastiska stubbe?

    Stort tack för att ni finns!

    /M

    SvaraRadera
  8. Mycket bra idé med en enkät i ämnet. Det ska bli omedelbums!

    SvaraRadera