måndag 11 juli 2011

Inför stundande Släntbjenn





































Då det på förekommen anledning uppkommit önskemål om att vi skall utföra en så kallad "Släntbjenn", kommer här lite uppslag.

Tyvärr är denna blogg lite svår att kontrollera vad gäller bildupplägg så ni får följa siffrorna på bilderna bäst ni kan och försöka förstå.

På bild 1, ser vi tältstaden vi kommer resa. Dock kommer vår att luta betydligt mer men det kan ni se på bild 2, som är platsen vi valt för vår Släntbjenn.

Så kommer vi då till maten och på bild 3, ser vi ett bra exempel på den kända rätten; "Får i kol", en gammal och fin svensk tradition.

På bild 4, kommer en annan gammal fin tradition ett så kallat "Västgöta-spett". Här iförd en päls av god glace med senap och gurkmajonnäs.

Sist men inte minst har vi den berömda "Hot Dog" -en. En gammal klassiker med senap av okänt fabrikat och varm, jäsande, tältvarm ketchup och lätt camping-mögligt bröd som tappat sin spänst.

Känner ni hur det vattnas i munnen?

Ladda upp och kom gärna med fler exempel på god camping-mat lämplig för direkt okunniga camping-kockar med en bandspelare på högsta volym och en tältljummen pilsner i handen.

Jag har hört att någon av oss är bra på "Sprängd Anka", men denna okändis på vår blogg gömmer sig i de stockholmska skogarna.

Mycket nöje!

3 kommentarer:

  1. En klassisk campingfukost kan med fördel bestå av en tältvarm fralla, dela den och bred på en försvarlig mängd apelsinmarmelad, spritsa sedan med er favoritkaviar ett M på marmeladen, för er som inte ar bildade att forma just ett M så kan man byta mot att göra en såkallad huvudfoting. En tältvarm San Miguel kan med fördel drickas till.

    SvaraRadera
  2. Helt underbar beskrivning av vad som komma skall. Glöm nu inte en gammal klassiker; Ravioli på 3- litersburk, funkar bra att grunda med så inte de goda dropparna gör sitt jobb för fort. Vad gäller Kaviar som den anonyme nämner föredrar jag "Ejderns" salthet, tvunget för att ballansera kroppens behov av sött och salt. Det verkar ju förresten som lämplig slänt har bestämts, skall vi köra på den slänt som Bengan föreslog.?

    SvaraRadera
  3. Oooo! Ejderns sälta och fisksmak påminner starkt om semester... och annan fritidssysselsättning. Vad gäller Ravioli på 3-litersburk är jag nybörjare, men en och annan 800grammare har slunkit ner genom åren. Kan kanske fresta med ett annat middagstips.
    Napalmmarinerad Flaxlax.
    Doppa i nämnd petroliumprodukt tunna skivor, häng upp och tänd på, när dom slutat flaxa och slocknat är rätten klar att avnjutas. OBS! laxen kan få en lätt bismak av petrolium och bör därför sköljas ner med stor mängd av ett kraftigt och strävt rödvin.

    SvaraRadera